Japanse Tuinen
Een grote fan van Japanse tuinen? Zou u graag een Japanse tuin willen thuis hebben? De Japanners zijn ontzettend goed in het creëren van rust en sfeer in interieur of exterieur. Maar hoe kun je nu het beste een Japanse tuin inrichten?

Ten eerste is het altijd verstandig om dit door ervaren tuinarchitecten te laten doen. Ook al is je tuin dan misschien niet zo heel erg diep, je kunt er wel voor zorgen om de tuin dieper te laten ogen. Dit kun je doen door lagen aan te brengen in de tuin en zo kun je een mooie diepte creëren.

Dit kan bijvoorbeeld denken aan een fijne en lichte struik op de voorgrond van de tuin met andere rustige struiken op de achtergrond. Daarnaast is het ook mogelijk om met verschillende niveauverschillen zoals een klein heuveltje.

Meer over de Japanse Tuin

Deze tuinen ontwijken eigenlijk alles wat maar ook met symmetrie te maken heeft, want dit hoort niet thuis in een tuin zoals deze. Alles draait namelijk om evenwicht en het vinden van de juiste balans.

Zo kun je een grote massa aan de ene kant van tuin plaatsen, zodat je aan de andere kant een lege ruimte met kleinere onderdelen kunt creëren. Het is niet gemakkelijk en zeker een uitdaging, maar met een ervaren tuinontwerper zoals Edward Vlasveld moet dit zeker geen problemen vormen.

Paden worden bijvoorbeeld in bochten aangelegd en de beplanting in de tuin is altijd vrij rustig. Zo zul je niet snel bloeiende planten en bloembollen vinden, maar er wordt vooral gebruik van tint verschillen in de planten zoals verschillende tinten groen gebruikt. Vooral mos is een favoriet in Japan.

Andere populaire materialen wat in een Japanse tuin gebruikt worden zijn water, grind en stenen. Een gebied met fijn grind leggen waarin weer grotere stenen staan of liggen wordt dan ook als typisch Japans gezien.

Japanners houden daarnaast ook van doorkijkjes naar een ander deel van de tijd. Indien je hier ruimte voor hebt, kun je op creatieve manieren doorkijkjes maken. Daarnaast wat ook niet mag ontbreken is bamboe. Laat je daarom goed informeren welke soorten bamboe goed groeien in Nederland.

Huur een professionele tuinarchitect in

Japanse tuinen aanleggen is een specialiteit van tuinarchitect Edward Vlasveld. Edward Vlasveld levert vakwerk waar de klant daadwerkelijk ziet wat de klant ontvangt. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit vakwerk is waar Flaxfield Styles voor staat en is dan ook echt uniek in elke branche.

Echte vakmensen zijn helaas nog sporadisch te vinden, mensen die alles doen op de manier hoe het eigenlijk hoort. Tuinarchitect Edward Vlasveld is een van die tuin architecten die zich doelbewust onderscheidt door het leveren van hoogwaardig vakwerk. Met een geprinte computer schets kan een klant niets zien en vooral niets indenken.

Een computer schets heeft op deze manier geen enkele waarde als ontwerp. Het schetst letterlijk en figuurlijk geen realisme voor u als klant. Geen natuurlijke vorm en u heeft eigenlijk ook geen zicht op waar u eigenlijk voor betaald en vooral in de toekomst gaat krijgen.

Via zijn onderneming Flaxfield, voert Edward wereldwijd een toonaangevend product op het gebied van designtuinen. Na het afronden van zijn laatste studie, die hij volgde in Japan, verrijkt met de titel ‘tuinarchitect’, vertrok hij naar de Verenigde Staten en Italië om zijn horizon te vergroten en zijn kennis verder te verrijken.