Nieuw terras ontwerp voor Moeke Spijkstra, Blaricum door tuinarchitect Edward Vlasveld.

Tuinarchitect

Het was hard nodig vondt Tuinarchitect Edward Vlasveld.    Een terras indeling en uitstraling uit de jaren 70, onefficient qua oppervlakte gebruik, en een zeer laag aantrekkingsgehalte.    Dit was zijn opsomming van het Moeke Spijkstra terras.

Het Gooise reeds antieke dorps-cafe terras aan de Torenlaan te Blaricum, is toe aan een nieuw ontwerp vond de huidige uitbater. De atmosfeer van het oude terras is niet super slecht te noemen, maar het scheelt niet veel. Zeker niet optimaal gezien de potentie van de locatie, verteld Tuinarchitect Edward Vlasveld. Er is binnen de muren van het tuinarchitecten bureau Flaxfield behoorlijk gebrainstormt over de juiste opstelling en materialengebruik om de visuele aantrekkingskracht zo hoog mogelijk te maken, welke cruciaal is voor het slagen van de atmosfeer, en daardoor het financiele succes mbt het vruchtgebruik door de uitbater.

“U moet eerst visueel uw terras verkopen aan de passant, voordat u kunt beginnen met uw koffie, bier en appeltaarten”, meldde bureau directeur en Tuinarchitect Edward Vlasveld tijdens het eerste gesprek.

Uiteindelijk heeft Vlasveld gekozen voor het terras visueel te laten enten op het uiterlijk van het cafe zelf. “Dit geeft een beter effect”, verteld Edward, die zijn jaren als ontwerper, vooraf heeft gegaan als vakbekwaam etaleur. “Het enige wat men leert en doet in het etaleervak; is te begrijpen hoe de potentiele klant observeerd en daardoor beslist tav het koopgedrag”. “Dit is mijn sterkste pluspunt wat ik voor heb op mijn collega architecten, wat het makkelijk maakt iets te ontwerpen wat emotioneel aanslaat”, verteld de tuinarchitect enthousiast.

Dit is het cruciale ingredient waarom het ene terras veel publiek trekt en het andere niet. Indien moeke Spijkstra dit bovenstaand uiterlijk krijgt trekt het klanten weg van andere lokale gelegenheden zoals het Bonte Paard, eetcafe Mauve, Loetje en andere zaken in laren en Blaricum. het budget van deze operatie is echter niet gering. De vraag is dus wanneer de uitbater de stap durft te maken dit ontwerp door tuinarchitect Edward Vlasveld, te implementeren. De tijd zal het ons leren.

De werkgebieden c.q. regio’s binnen de grenzen van Nederland zijn; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Oisterwijk, Wassenaar, Bergen aan Zee, ‘t Gooi, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, noord-Holland, Brabant en Limburg. De werkgebieden c.q. regio’s binnen de grenzen van Belgie zijn; Antwerpen, Brasschaat, Schoten, Schilde, ‘s Gravenwezel, Kapellen, St. Martens-Latum, Gent, Knokke, Bonheiden, Keerbergen, Brussel, Limburg, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Lanaken en Ukkel.