Ruimtelijk zichtconcept gebracht door Nederlandse Hoveniers in opdracht van de Gooise tuin architect Edward Vlasveld

Landschapsarchitectuur

Een stuk land vullen met 1 boomsoort en 1 steunkleur bodembedekker is erg beperkend om iets visueel successvols te maken.    Hoveniers in opdracht van tuinarchitectenbureau Flaxfield zetten een schitterend project neer van zeer simpele opzet.

Afhankelijk van de standplaats, met betrekking tot de ruimte, zal dit futuristische ontwerp van Tuinontwerper Edward Vlasveld en uitgevoerd door Nederlandse hoveniers, tot zijn recht kunnen komen of niet. In dit geval gaf de opdrachtgever aan Edward alle ruimte zowel in fysieke zin als in financiele zin om zijn ontwerp tot de optimale uiting te laten brengen.

De hoeveelheid materiaal die gebruikt is door de Hoveniers is in dit geval door Edward Vlasveld bepalend geweest voor het aangezicht en de indrukwekkendheid van de uitvoering. Edward heeft visueel de aandacht getrokken naar het middelpunt wat opzich door het gat wat gemaakt is door zijn Hovenier, een concentratie punt afdwingt. Hierdoor vallen de omliggende lavendelgedeeltes buiten het periferische gezichtsveld. Dit noemt men in architect vaktermen het zgn. kijkdooseffect. Edward Vlasveld en zijn vaste Hoveniers hebben hiermee bewezen wederom iets speciaals gecreeerd te hebben.

De werkgebieden c.q. regio’s binnen de grenzen van Nederland voor de Hoveniers zijn; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Oisterwijk, Wassenaar, Bergen aan Zee, ‘t Gooi, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, noord-Holland, Brabant en Limburg. De werkgebieden c.q. regio’s binnen de grenzen van Belgie voor zijn Hovenier zijn; Antwerpen, Brasschaat, Schoten, Schilde, ‘s Gravenwezel, Kapellen, St. Martens-Latum, Gent, Knokke, Bonheiden, Keerbergen, Brussel, Limburg, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Lanaken en Ukkel.